KINESKO SRPSKI INDUSTRIJSKI PARK U SMEDEREVU

Ministar privrede Goran Knežević sastao se u utorak, sa predsednikom kineske Hbis grupe Ju Jongom, sa kojim je razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji, sa posebnim osvrtom na projekat izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu,  navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.  Knežević je tom prilikom poručio da prijateljstvo dve zemlje ima dugu tradiciju, a da je  Kina  najvažniji ekonomski partner Srbije na azijskom kontinentu.

On je podsetio da se ove godine navršava tri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za Železaru Smederevo, između Vlade Srbije i kompanije Hestil Srbija (Hesteel Serbia Iron & Steel).

– Ovom investicijom, i to u jedan od najvažnijih sektora industrije, strateško partnerstvo između Srbije i Kine uzdignuto je na viši nivo – poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, izgradnja industrijskog parka u Smederevu predstavlja uvod u novo strateško partnerstvo.

Predsednik kineske Hbis grupe Ju Jong je poručio da ta kompanija podržava projekat izgradnje ovog parka.

– Hbis grupa će kontinuirano podržavati i ubrzati izgradnju Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu. Budući da su naše dve strane do sada imale veoma uspešnu saradnju, verujem i u projekat izgradnje industrijskog parka. To će doneti ne samo ekonomsku korist, već će takođe unaprediti i lokalnu ekonomsku infrastrukturu – rekao je on.

Poslednje vesti

Leave a Comment