KULINARSKI TEHNIČARI DONELI MEDALJE IZ SLOVENIJE

 Kulinarski tehničari Ekonomsko trgovinske škole i ove godine ostvaruju izuzetne rezultate na raznim takmičenjima u zemlji i u inostranstvu. Ovoga puta školskoj riznici pehara, medalja i priznanja dodali su zlatnu i bronzanu medalju sa IV  Međunarodnog kulinarskog festivala  koji je održan u Sloveniji, tačnije u Ramada Risortu u Kranjskoj Gori. U konkurenciji učenika iz čak 13 evropskih država učenici IV/8 Ksenija Arsić  i Nenad Đorđević  ukrstili su svoje znanje i umeće u kulinarstvu i osvojili  medalje. Ksenija je iz ovog poznatog turističkog mesta, u svoju školu donela zlatno, a Nenad bronzano odličje. 

 Još jedna bronza stigla je i sa XVI republičkog takmičenja, koje je održano sredinom aprila  u Nišu. Nikola Čukić zauzeo je treće mesto i dobio bronzanu medalju u kategoriji “Jelo po izboru i od ponuđenih namirnica”. On je osvajanjem trećeg mesta stekao mogućnost upisa u I godinu studija na  Visokoj  hotelijerskoj  školi. Učenici Ekonomsko trgovinske škole na tom takmičenju zauzeli su u ekipnom plasmanu visoko četvrto mesto.  

Takođe još jedan značajan nastup zabeležen je u Sloveniji, ali u Novom Mestu, gde je profesorka ekonomske grupe predmeta Marina Zlatanović predstavila projekat pod nazivom “Duh tradicije na savremen način”. Ona je u interesantnom video spotu predstavila turističke i gastronomske potencijale Smedereva. Ovaj projekat u kome je prikazan gradu na Dunavu, pobrao je simpatije svih učesnika Akademije Cvičkovog turizma u tom Slovenačkom gradu.

Poslednje vesti

Leave a Comment