Novogodišnji koncert gitarista – poklon Smederevcima

Novogodišnji koncert organizuje se  povodom desetogodišnjice međusobne uspešne saradnje Centra za kulturu i Gitar Art Festivala, kao i zvaničnog početka programa i najave 20. jubilarnog Gitar Art Festivala.

Koncert će biti održan ove  subote, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo sa početkom u 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

Koncertni program u prvom delu predstavliće  mlade talente gitare iz Smedereva, a u drugom delu natupa jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije Bojan Ivanovski. Veliko finale koncerta predstaviće zajednički nastup svih učesnika.

Cilj projekta je, kako je navedeno u najavi Centra za kulturu da se zajednička muzička baština interpretira u novom savremnom ruhu kroz viđenje mlađe generacije umetnika u cilju prenošenja tradicionalnih vrednosti u budućnost i stvaranje novog kulturnog nasleđa.

Mladi gitarista Bojan Ivanovski je svoje muzičko obrazovanje započeo u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of  Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

Do sada je učestvovao na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i to  veoma uspešno. Osvojio je preko 20 prvih nagrada. Kao muzičaru najznačajnija mu je nagrada laureata na međunarodnom takmičenju za sve muzičke instrumente „ITHAKA 2007” Ljubljana, u konkurenciji preko 100 kandidata sa svih instrumentalnih odseka.

Ivanovski u proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World” gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

Poslednje vesti

Leave a Comment